Astrološka napoved za leto 2023

Rdeči planet nam v letu 2023 daje notranji zagon in nas izziva, da preizkusimo svoje osebne meje.

Mars bo s svojo silno, ognjeno in močno energijo pomembno sooblikoval leto 2023, kajti vstopili bomo v Marsovo leto! Mars, “bog vojne” po grški mitologiji, svetla in goreča zvezda, ki jo je mogoče videti s prostim očesom z Zemlje, nas bo vzpodbujal, da se branimo, da svoje notranje želje spravimo na površje in se postavimo zanje. Obenem pa nam Mars s svojo izrazito energijo kaže, da moramo prebroditi tudi težka obdobja in se postaviti zase v vseh razmerah. Mars je vladar znamenja Ovna, ki ima simboliko dinamike, strasti, hitrosti, agresije, mladosti, moči, tekmovalnosti, tudi nesreč – predvsem med mladimi (21-35let) in še bi lahko naštevala, nas bo prostovoljno/nenamerno popeljal v nova kraljestva, kar nam bo omogočilo odkrivanje in preizkušanje novih stvari. Oven je znamenje, ki ga povezujemo z živalskim, fizičnim odzivom in nasiljem (dajanjem ali prejemanjem), pa tudi (nekoliko paradoksalno) povezujemo ga s slepo vero, naivnim zaupanjem in nedolžnostjo. Energija Ovna, ki mu vlada Mars, svet vidi črno-belo. Ne skozi lečo cinizma, ampak skozi preproste polarnosti dobrega in zla, prav in narobe.

Večina med nami bo našla svojo bit, oblikovala se bodo trdna stališča in izkristalizirale se bodo naše želje. Vsi tisti, ki sprejemamo in pozdravljamo spremembe in novosti s polnim srcem, ki se jih ne bojimo, ampak smo pripravljeni na nove izkušnje in gremo smelo naprej, bomo v letu 2023 v polnem  zagonu. Vse bo šlo v hitrejšem tempu, vznemirjajoče in z veliko motivacije.  V ljubezni nas bo to stalo kar nekaj moči. Kajti tu se bo treba bistveno več angažirati kot prejšnja leta. Pa naj bo to spogledovanje ali dolgotrajno razmerje. V letu 2023 bodo številni imeli cilj odpreti svoje podjetje, a nekateri bodo vseeno prisluhnili svojemu srcu, katerega prevladujoči glas bo iskal novo ljubezen. Za tiste pa, ki sprememb ne želijo ali nočejo, pa bo težje, saj bo turbulentno. Minili so časi, ko smo le sanjali in načrtovali – zdaj gremo k realizaciji!

Kako bo z denarjem, bo kriza, podražitve?

Leto 2023 je priprava na nov začetek, tako na globalni kot osebni ravni, spremembe pa se zaključijo s koncem 2025, saj kar nekaj počasnih planetov zamenja svoja znamenja. O tem sem govorila in pisala že konec leta 2019 in sami vidite, kaj vse se nam je dogajalo.

Vsak konec prinese nov začetek. Lahko rečem, da je leto 2023, nosilec tako konca kot začetka, na globalni ravni se bodo dogajale ogromne spremembe, na osebni ravni pa se bo tisto, kar se mora končati, tudi končalo, odvisno od položaja naših planetov v naši natalni karti. Oba najtežja planeta Saturn in Pluton v marcu 2023 prehajata iz enega znamenja v drugega, kar generira tehtonske spremembe, Saturn iz Vodnarja v Ribi in Pluton v Vodnarja. Veliki cikel, ki se je začel leta 1777, se v 2023 končuje. Pluton bo skozi znamenje Vodnarja potoval vse do januarja 2044, saj je zelo počasen in prinaša počasne, tudi uničujoče, vendar potrebne spremembe. Naša življenja in družba kot celota se bodo spremenila na načine brez primere. Potreba po svobodi bo močno povečana in prinaša  absolutno tehnološko revolucijo. To bo doba velikih znanstvenih odkritij. Pluton je višja oktava Marsa, kot sem že omenila, je Mars vladar leta 2023. Mars je planet osebne volje; da malo razložim na primeru, za lažje razumevanje. Ko ukrepamo in se uveljavimo, je to Mars. Ko greste v trgovino, delujete s svojim Marsom. Tja greste, ko se odločite (akcija+odločitev). Toda če se svet odloči zapreti trgovino z živili in zgraditi skladišče za Amazon, ne moremo storiti veliko. Seveda se lahko skušamo boriti s stavko, demonstracijami ali gremo podpisovati peticije, a svet je večja sila od nas samih, je skupek osebnih interesov več posameznikov. Pluton pa je volja teh posameznikov. Ko je naša osebna volja (Mars) usklajena s kolektivno voljo (Pluton), je vse v redu… ko pa ni, bo ta ‘kolektivna volja’ preprosto zdrobila našo osebno voljo. Plutonova vloga je ohranjanje motorja vesolja, tako da odstrani tisto, kar ne more več vzdrževati življenja. Če je nekaj gnilo, bo Pluton to odstranil in tako naredil prostor za zdravo rast. Pluton v Vodnarju bo razkril, kaj je gnilo (Pluton) v naši družbi (Vodnar), da bomo lahko zgradili boljšo strukturo in infrastrukturo za vse tukaj na Zemlji. Na kratko, obeta se revolucionarno leto, tako na področju financ, energetike, tehnologije, raznih reform. Smisel življenja ne najdemo v najnovejši aplikaciji ali prenapihnjenih obljubah o naši sijoči novi prihodnosti. V prihodnjih letih se bo marsikaj spremenilo in pričakujemo lahko, da se bo naš odnos s tehnologijo korenito spremenil, vendar verjetno ne na načine, ki si jih predstavljamo zdaj.

Saturn pa ni bil v Ribah že 30let in ko se bo veliki učitelj znašel v širokih in globokih vodah Rib, bo prišla do izraza njegova temeljna težnja po varnosti in zaščiti. Soočil nas bo tudi s problemom meja, tako kopenskih meja kot morskih/oceanskih meja. Aktualna bodo tudi vprašanja migracij, postavljala se bodo nova pravila. Saturn v Ribah bo lahko marsikomu povzročil strah pred neznanim, nevidnim, skrivnostnim! Po drugi strani (vedno obstaja druga stran vsega) pa bo Saturn v Ribah lahko okrepil človekova prepričanja, ideale in vero! Če nam bo med tem tranzitom (ta prehod traja do konca maja 2025)  uspelo opustiti preteklost, bomo lažje šli naprej v prihodnost!

Kaj pa se bo dogajalo na osebni ravni?

Vseh dvanajst znamenj zodiaka gleda v prihodnost, zaznamovano z željami, upi in močnimi občutki. Toda denar in poklicni uspeh nista vse v življenju. Zdravje in ljubezen dobivata v letu 2023 prav poseben pomen. Medtem ko bodo nekateri prišli iz težkega obdobja in se na vseh življenjskih področjih povzpeli, bo za druge naslednje leto nekoliko težje. Vrnitev k naravi bo naslednje leto ultimativna in dobrodošla za vse. Pomembno bo, da se osvobodimo vseh preteklih izkušenj, ko se nismo mogli ali hoteli postaviti zase. Še je čas, da zavestno sprostimo potlačeno energijo ter pogumno in aktivno delamo za notranje zdravljenje in za mir na zemlji. Veliko se lahko naučimo o sebi in svojih lastnih dejanjih, če pogledamo položaj Marsa v času svojega rojstva.

OVEN

Rojeni v tem znamenju boste bolj veseli, sploh v prvi polovici leta! Planet sreče in blaginje, Jupiter je vstopil v Ovna konec leta 2022 in bo hitro prešel celotno vaše  znamenje. Do 19. maja bo vse Ovne podpirala energija tega planeta, ki v življenje prinaša srečo in bogastvo, pa tudi daljša potovanja, nova učenja in širitev v smeri, na katero je oseba pripravljena! V času Sončnega mrka (20.04.2023), se bodo letos aktivirale večje spremembe in morda usodni dogodki, predvsem za tiste, ki ste rojeni proti koncu tega znamenja (zadnja dekada Ovna). Zdravje bi moralo biti eden od vaših glavnih fokusov v drugi polovici leta. Redno izvajanje lahkih vaj in meditacije bi vam lahko pomagalo premagati močan vpliv Saturna na vaše zdravje

BIK

Rojeni v tem znamenju, ste še vedno pod neugodnim vplivom Urana, ki vam prinaša nemir in zahteva od vas spremembe, na katere, kot veste, pripadniki tega znamenja niste pripravljeni, ker ne marate sprememb. Biki, ki ste rojeni v drugi dekadi tega znamenja (od 1. 5. do 10. 5.), boste še posebej aktivni, saj vam bo v tem letu Uran aktiviral Sonce, pazite pa tudi na svoje zdravje, saj ste lahko letos še posebej nagnjeni k nesrečam. Partnerski odnosi v času Sončevega mrka (20.04. in 14.10.2023) so lahko moteni in prav takrat vas lahko pestijo največje ljubezenske težave. Možno je, da boste tisti, ki iščete priložnosti za zaposlitev v tujini, te imeli v tem letu zaradi blagoslova Sonca in Merkurja. Pridobivanje novih veščin bo povečalo vaše poklicne možnosti in tudi pospešilo vašo kariero.

DVOJČKA

Za vas se je leto začelo popolnoma retrogradno, saj je poleg Merkurja, ki je vladar vašega znamenja, retrograden v Dvojčkih tudi Mars, vse do 18. januarja. To lahko pomeni, da se nekateri izzivi in konflikti prenesejo v začetek leta. Vendar vas do sredine maja podpira Jupiter, ki nato spremeni znamenje in bo aktiviral hišo podzavesti, zato bi bilo dobro, da že takoj v začetku leta začnete delati na razvoju svojega notranjega miru in duhovnosti. Na poslovnem področju se od marca lahko zgodijo nenačrtovane in ne preveč prijetne spremembe. Če si želite višjega statusa in napredovanja, je to mogoče, z večjo odgovornostjo in delom, ki vam bo lahko v breme. Možne so  določene težave, povezane s spremembami v službi.

RAK

Tako kot vsako leto, boste najbolj občutljivi v času mrka, ki bo konec aprila in v začetku maja, pa še od sredine oktobra do konca oktobra. K velikim nihanjem razpoloženja lahko prispevajo novice ali dogodki, povezani s službo, pa tudi s starši. Področja, ki se aktivirajo v teh mrkih, kažejo na zelo pomembne dogodke, lahko pa aktivirajo tudi nove podvige, predvsem v zasebnem poslu ali nakupu nepremičnin. Prehod Plutona v znamenje Vodnarja in Saturnov prehod v Ribe za mnoge Rake pomeni prihod resnih in pomembnih dogodkov v življenju, to je lahko poroka, najem kredita ali soočanje s težkimi vprašanji odhoda ljubljene osebe. V zakonu in ljubezni lahko Rahu in Ketu povzročita agresijo in odmaknjenost. Poskušajte dati svojemu zakoncu nekaj prostora, da lahko razmišlja o svoji karieri in osebni rasti.

LEV

Planeti vam niso naklonjeni predvsem od maja, ko Jupiter, planet sreče, preide v znamenje Bika. Že dlje časa pa vam povzroča težave tranzitni Uran skozi Bika, kar bo to dodatno breme, predvsem v smislu dela in kariere. Levi že dlje časa dvomite o menjavi službe, zato je letošnje leto idealno za odločitev o tem. V prvem delu leta, še posebej od začetka marca, vam bo jasno nebo pomagalo pri pravilni odločitvi. Tako kot Raki, lahko tudi vi med mrkom doživljate čustvena nihanja. Ko pa s 5. junijem Venera vstopi v vaše znamenje, nastopi čas ljubezni, novih čustvenih romanc in uživanja. Vse do septembra vas čaka poletje ljubezni, ki bo polno strastnih objemov, morda še s tistim partnerjem, ki vam je bili nedosegljiv.

DEVICA

Rojeni v tem znamenju, boste imeli eno najtežjih let. Neptun vam že leta povzroča resne izzive v partnerskih odnosih, pa tudi nasploh se zdi, da ne morete jasno videti drugega nasproti sebe ali najti razumevanja v nobenem odnosu. V vašo hišo odnosov, od marca vstopa Saturn, ki v življenje prinaša težke in resne lekcije. Poleg teh večjih tranzitov, ki nakazujejo spremembe, ki se šele začenjajo in se bodo v prihodnjih letih razgrevale, se začetek leta za vas začne v retrogradnem gibanju, saj se vaš vladar Merkur do 18. januarja vrti nazaj. Ponovno neugoden tranzit vas čaka v času od 24. avgusta do 15. septembra. Kar zadeva ljubezen in čustvena razmerja, so možna tudi kakšna skrivna razmerja, medtem ko bosta Venera in Mars poleti v znamenju Leva.

TEHTNICA

Sam začetek leta pozdravljate z Jupitrom, planetom sreče, v hiši odnosov. To je lahko znak, da je prišel čas stabilnosti in pozitivnih dogodkov glede odnosov. Kljub temu naj bi prvi del leta izkoristili za navezovanje dobrih odnosov z drugimi, preko dela, javnega nastopanja ali sklepanja partnerskih poslov. Lahko rečem, da je to leto za vas leto prilagajanja na neke nove vloge, situacije in dogodke. Poleti bo vaša vladarica Venera retrogradna v znamenju Leva, kar lahko prinese spremembe v vašem življenju, predvsem na področju odnosov, pa tudi prijateljstev, ki lahko postanejo nekaj več. Slabše obdobje imate letos predvsem tisti, ki ste rojeni v zadnji dekadi tega znamenja. Poskrbite za svoje zdravje.

ŠKORPIJON

Tudi to leto se boste ukvarjajo z odnosi. Zakon, partnerstvo in čustvena razmerja vam v preteklih letih niso bila preveč naklonjeni. Od sredine maja vstopi Jupiter v vašo hišo odnosov, zato naj bi se takrat končno zgodilo nekaj lepega. Eden od  vaših vladarjev, Pluton, marca zamenja znamenje, in to v znamenje, ki mu sploh ni všeč, vstopa v Vodnarja. Pluton bo letos spomladi in na prvih stopinjah v tem znamenju, kar pomeni, da bodo imeli Škorpijoni, ki so rojeni na samem začetku tega znamenja (od 23. 10. do 28. 10.), nekaj družinskih izzivov in težav, tudi v službi, če se ukvarjate z zasebnim poslom. Teme letošnjega leta so lahko zaradi tega tranzita konci in spopadanje z njimi. Konec sodelovanja z nekom, konec odnosa, tudi družinskega, še posebej z enim od staršev, bo lahko boleč in težak. Otroci Škorpijona, se lahko odločijo zapustiti starše, se preseliti ali zapustiti državo.

STRELEC

Letos vas bo spremljalo največ sprememb, izzivov, a tudi dobrih obdobij, novih začetkov. V novo leto vstopate z Jupitrom v Ovnu in ker je Jupiter vaš vladar, se gotovo evforično in pozitivno, z veliko energije podajate v nove podvige. Polni boste načrtov, ki jih je mogoče zelo hitro uresničiti, lahko pa jih opustite že sredi maja. Vse odvisno od tega, kako je postavljen vaš rojstni Jupiter. Poleti lahko doživite burne in strastne dni. To je dinamično leto, ki ga velja izkoristiti predvsem za nova učenja, daljša potovanja, poglabljanje duhovne prakse in lastne življenjske filozofije. Ni pa dobra novica, da Saturn marca vstopi v znamenje Rib, zato boste lahko imeli od marca naprej težave, predvsem v zadevah doma in družine. Pri uresničevanju načrtov vas lahko ovirajo nenačrtovani zadeve v domu in z vašimi najbližjih. Nasvet je, da prvi del leta izkoristite za svoje cilje, drugi del leta pa se obrnite vase in delajte na sebi. Posebno slabo obdobje za posle in investicije je od 20. maja. do konca meseca, pa tudi vsakič, ko bo Merkur retrograden.

KOZOROG

Največja sprememba sledi od marca, saj takrat vaš vladar spremeni znamenje. Ker Saturn vstopi v Ribe, bo sprožil spremembe v hiši odločitev, misli in komunikacije. Možno je, da boste postali bolj aktivni in se boste več gibali, predvsem v službi, ker se bodo aktivirana krajša potovanja. Ukvarjali se boste več z mlajšim družinskim članom, sestro ali bratom. Vendar pa iz vašega znamenja po dolgih letih izstopi Pluton, tako da si lahko tudi malce oddahnete, vsaj od marca do junija, ko bo vstopil v znamenje Vodnarja, a do konca leta bo ponovno prestopil zadnje stopinje vašega znamenja. Veliki cikel vašega življenja, ki je bil za vas globoko transformativen, se bo končal  z izstopom Plutona iz vašega znamenja. Pripravite se na povsem novo življenjsko obdobje, ki bo usmerjeno v ustvarjanje denarja in drugačnih vrednot.

VODNAR

Letošnje leto zna biti tudi polno dogajanja in zelo intenzivno, napeto. Poleg Urana, ki že nekaj let povzroča težave predvsem na zdravstvenem področju, pa tudi korenite spremembe v službi, domu in družinskih zadevah, vstopi Pluton marca v vaše znamenje in bo vse do junija buril vaša življenja, predvsem nenadoma in zelo nepričakovano. Vodnarji, ki ste rojeni na samem začetku tega znamenja, lahko pričakujete velike spremembe, za katere ni nujno, da bodo slabe, zagotovo pa nenadne, na kar boste nepripravljeni in jih boste težko prenašali. Največ izzivov, poleg zdravja, ki je za vas še vedno aktualno, so lahko izzivi v finančnem smislu in tudi z nekaj izgubami. Če se boste letos lotili velikih naložb, vse dobro načrtujte in večkrat preverite, saj to leto ni dobro za tvegane posle.

RIBI

Prišel je čas, ko planet karme in dolga, Saturn, vstopi v vaše znamenje. Vstopil bo 7. marcem, kar pomeni, da prihajajo resnejše lekcije za rojene v tem znamenju. V istem mesecu Pluton spremeni znamenje na nebu in vstopi v Vodnarja ter s tem aktivira vašo hišo podzavesti, zadnjo, 12. hišo. Vse to napoveduje globoke preobrazbe v  vaših prepričanjih, soočenja z lekcijami, za katere ste Ribe morda mislile, da ste jih premagale. Bežanja ni več, pravi Pluton. Delo na soočanju s strahovi je predvsem potrebno za Ribe, še posebej letos. A vaš vladar Jupiter, je dobro razpoložen in vas podpira, ker gre skozi vašo hišo denarja, vrednot in finančnih naložb, še posebej v prvi polovici leta. Nasvet za pripadnike tega zadnjega znamenja zodiaka je, da letos čim več delate na notranji stabilnosti. Kakor seješ, tako žanješ, pravi pregovor, ki ga lahko Ribe letos resnično občutite v svojem življenju. Upam, da boste imeli dobro letino in da se bo trud, ki ste ga vlagali v preteklih letih, poplačal.