SONCE

življenska moč

Je najpomembnejši kozmični princip, vse tisto s čimer izražamo svojo osnovno bit; psihološko predstavlja JAZ, središče naše zavesti in je temeljni simbol za življensko pot in za izzive k razvoju, ki se na tej poti pojavljajo.

LUNA

moč čustvovanja

Je svet preteklega, simbolizira otroštvo, odnos z materjo; predstavlja naše nezavedno; predstavlja naš dom in odnos do naših korenin; je simbol spremenljivosti naše značajske lastnosti, ki jih težko prepoznamo.

MERKUR

moč povezovanja in komuniciranja

Skrbi za povezavo med različnimi ravnmi človeške psihe; simbolizira naše miselne procese, način razmišljanja in miselnost.

VENERA

moč uravnoteženja, umetniški in ljubezenski okus

Kaže v kolikšni meri in na kakšen način se prilagajamo drugim ljudem; naš odnos do denarja in lastnine; je temeljni simbol človekove erotike; predstavlja sistem vrednot, ki jih ima posameznik.

MARS

moč aktivnega delovanja

Označuje raven naše fizične energije, podjetnosti, ter moralnosti in spolnega nagona; predstavlja vzgib, s katerim osvajamo in je sila, ki nam omogoča, da nekaj dosežemo.

JUPITER

moč življenskega obzorja

Sposobnost verovanja in zaupanja v dobro in pozitivno; predstvalja moč samozaupanja; vera v lastne sposobnosti razvoja in rasti.

SATURN

moč discipline

Predstavlja avtoriteto; vsakovrstne omejitve, ki jih premagujemo s tem, da se soočamo s preizkušnjami, kjer premagujemo svoj strah in občutek nesposobnosti in neustreznosti; je planet starosti in predstavlja vse, kar je trdno in kristalizirano v naših življenjih.

URAN

uporniška in inovatorska moč

Simbolizira kvaliteto v razvoju človeštva; vlada vsemu, kar je v družbi novega in pred časom; predstavlja tisto silo v nas, ki hoče spremembo za vsako ceno.

NEPTUN

moč idealiziranja

Vlada vsemu neotipljivemu innevidnemu v naših življenjih; po ezoterični tradiciji predstavlja kozmično maternico, iz katere se rodimo in se po smrti vanjo spet vrnemo.

PLUTON

moč preobrazbe

Je moč, ki je človeku najbolj tuja in divja; deluje skrito in pretanjeno; začutimo ga ob pomembnejših življenskih krizah in je sila, ki simbolizira uničevanje - preporod.

Naročite se na brezplačni tedenski horoskop in ostale novice

Pri ravnanju z vašimi osebnimi podatki ravnamo zelo spoštljivo in zakonito. Vaše osebne podatke bomo uporabljali izključno za pošiljanje svojih e-obvestil.

S klikom v okence se strinjate s prejemanjem e-obvestil. Od prejemanja e-obvestil se lahko kadarkoli odjavite. Več o varstvu osebnih podatkov si lahko preberete v Obvestilu o zasebnosti in v Splošnih pogojih poslovanja.