5 retrogradnih planetov in Lunina vozla hkrati!
“Če hočeš postati moder, se nauči pametno spraševati, pazljivo poslušati, mirno odgovarjati." Naj bo to moto tega obdobja!
Po mnogih letih spet prihajamo v zelo težko obdobje kar petih retrogradnih planetov in še retrogradna Lunina vozla!
 
Sleherni planet predstavlja področje našega življenja, ob retrogradnosti pa se vpliv njihovih energij še poveča. Marsikoga obidejo neprijetni občutki, ko izve, da se bliža ”retrogradni Merkur”. Ljudje postanejo prestrašeni in tesnobni zaradi energij, ki naj bi vplivale na čustva in razne dogodke. Razlog, zakaj je retrogradni Merkur (09.04.2017 – 03.05.2017) na tako slabem glasu, je ta, da predstavlja komunikacijo. Retrogradni Jupiter (06.02.2017 – 09.06.2017), predstavlja transformacijo naše osebnosti, retrogradna Venera (04.03.2017 – 14.04.2017) ljubezen in odnose, za karmo, smrt, boleten trenzitni Saturn (06.04.2017 – 25.08.2017) in retrogradni Pluton (20.04.2017 – 28.09.2017), ki predstavlja konec, agresijo, duševne stiske. V času njihove retrogradnosti bo znatno poudarjen njihov vpliv.
Znanost se ne sprašuje: zakaj vesolje obstaja in čemu je življenje namenjeno. Zaradi ignoriranja teh dveh vprašanj mnogi privzamejo kot temeljni princip, da je vesolje in življenje nastalo po naključju in da sama po sebi nimata nobenega globjega smisla (pa vendar že sama beseda namiguje, da naključja ne obstajajo – vse se dogaja “na ključ”…).
Da bi začeli na novo se moramo očistiti, razstrupiti in pustiti preteklost za seboj. Mnogi so prepričani, da je bolezen zgolj nesrečno naključje, do katerega je prišlo v procesu evolucije. Drugi pa menijo, da so vzrok naših zdravstvenih problemov skrivnostne sile (planeti). Eno in drugo drži! Odprtost na srečo je dostopna kateremukoli človeškemu bitju, ne glede na bogastvo, družbeni položaj, umske sposobnosti, zdravstveno stanje. Gre za povezavo med zemeljsko eksistenco in božansko presežnostjo. Verjamem, da je vsak svoje (ne)sreče kovač in da se moramo vsi, kljub svoji svobodni volji, podrediti kozmični inteligenci, ki ve bolje od nas, kaj je za nas dobro.