Delni Lunin mrk in polna Luna v Levu

Delni Lunin mrk (DLM) in polna Luna v Levu

Čeprav je februar znan kot najbolj depresiven mesec, se vendarle prepustite novim, ter svežim energijam in videli boste, da pravzaprav ni Vodnar (Sonce je v Vodnarju) tisti, ki bi bil depresiven ali nejevoljen, ampak nam prinaša svež duh, nove energije, poti in ideje.

Velikokrat smo preveč zatopljeni v vsakodnevno rutino, da bi prepoznali sebe kot božanska bitja, ustvarjalna bitja, katere povezuje ljubezen in medsebojno sodelovanje. Stara ljudstva so s strahospoštovanjem opazovala pojave mrkov na nebu. Smatrali so, da so mrki zelo močni pokazatelji dobrega ali zla. V večji meri pa so jim pripisovali zlovešč pomen in so jih imeli za prinašalce katastrof, nepredvidenih dogodkov, nesreč in vojn. Stopinjo mrka si lahko predstavljamo kot energijsko akumulacijsko točko v horoskopu, ki jo je potrebno še nekaj časa spremljati, kajti lahko je aktivna še nekaj let. Pozorni moramo biti na tranzite planetov preko te stopinje, kajti ti tranziti so lahko sprožilci in aktivatorji delovanja mrka, še posebej na tranzite Marsa (hitrejša manifestacija) in Saturna (dolgoročnejša manifestacija).

Polna Luna bo v Levu, 11.02.2017 ob 01.34h, kar pomeni, da nas vleče ven, v javnost, v množico. Želimo si ljubezni, predvsem pa pozornosti, slave, aplavza in občudovanja. Čustveno smo zelo dojemljivi, odprti, romantični in samozavestni. Sebi in drugim privoščite kraljevski dan. Vendar pa se izogibajte pretiranemu zapravljanju; zelo hitro se namreč lahko zgodi, da za neumnosti porabite več, kot si lahko privoščite. No, in vendar, zakaj pa ne? Ko se Luna zadržuje v znamenju Leva, so primerna in priporočljiva za dišavno lučko v prostoru sledeča eterična olja: limona, pomaranča, bergamotka, mandarina, sandalovina, kokos in cimet.

Ta mesec je polna Luna tik pod ravnino ekliptike in naš satelit – Luna potuje po polsenci, ki obdaja Zemljino senco, zato bomo imeli priložnost opazovati polsenčni Lunin mrk. DLM pa bo nastopil takoj za polno Luno, 11.02.2017 ob 01.45h, kar pomeni, da učinki trajajo približno šest mesecev oziroma do naslednjega Luninega mrka. Simbolično je mrk podoben polni Luni, le da ima več moči. Prinaša težko sprejemljive spremembe, ki povzročajo močne čustvene odzive. Ima močen vpliv na razpoloženje.