Jupiter v Škorpijonu

Čaka nas izjemen dogodek, ki se zgodi vsakih 12. let, saj mogočni Jupiter, največji planet našega osončja, prihaja v znamenje Škorpijona, 10.10.2017 in bo vztrajal v tem znamenju do 08.11.2018!

Jupiter potrebuje 12 let, da obkroži celoten zodiak. V tradicionalni astrologiji je Jupiter poznan kot Velika sreča. V vsakem znamenju je cca eno leto in prinaša na določena področja našega življenja poleg modrosti še upanje, pozitivizem, srečo, rast, rodovitnost, plodnost, družino, otroke, dobroto, veselje, blagostanje, učenje.

Je učitelj vseh učiteljev in modrec vseh modrecev. Astrologi ga imenujemo VELIKA SREČA. Cilj Jupitrovih teženj naj bi bila življenjska polnost, radoživost, blaginja, vera v smisel življenja. Jupiter je bog denarja, bogastva, blagostanja, materialnih dobrin, velikega ekonomskega in materialnega napredka in razvoja. Prinaša visoke položaje, ugled, moč, spoštovanje ne glede na to s kakšnim poslom se ukvarjamo. Predstavlja tudi banke, trezorje, blagajne, način služenje denarja ipd. Imenujemo ga kraljevska zvezda.

Jupiter je planet z najboljšim vplivom in njegova dobrota je brezmejna. Posamezniku podarja visok intelekt in filozofski pristop k življenju. Res je, da nima Uranove genialnosti, inovativnosti in reformatorskih sposobnosti, ampak daje širok duh, logiko in dobro intuicijo. Nima božanske inspiracije kot jo ima Neptun, vendar ne smemo pozabiti, da je Uran njegov ded in da je Neptun njegov brat in da imajo vsi trije enako genetsko kodo. Ko enkrat Jupiter sprejme dejstvo, dejanje ali odločitev, simboliko vseh ostalih planetov pretvarja v jasne in konkretne teorije koristne za življenje.

Jupiter pomaga genialnem Uranu, da raziskuje in prerokuje, pomaga Marsu, da je pogumen, Luni, da brezpogojno ljubi, Veneri v umetnosti, Soncu v doseganju časti in dostojanstva, Merkurju v vsej njegovi simboliki. Brez Jupitrovega blagoslova se ne zgodi niti ena dobra stvar v naših življenjih. Z njegovim posredovanjem se marsikatera slaba situacija v naših življenjih prenese lažje in se izteče z manj škode, kot bi to bilo, če Jupiter ne bi prislonil svojega lončka.

Jupitrova potreba po popolnem uživanju življenja je pri tem tranzitu ( Jupiter v Škorpijonu ) še močnejša, zagnani bomo pri delu, pri oblasti, pri detektivskem odkrivanju nepravilnosti, strasti bomo dali prednost pred ljubeznijo in bili zagnani pri služenju denarja. Drži, Jupiter se v Škorpijonu temeljito poglobi v vse, kar ga zanima. Prisotna bo tudi odsotnost tolerance, harmonije, miru in moralnega odnosa do življenja. Nagnjenost za ekstremne vede, lahko vojskovanje in svetovanje na področjih medicine. Ambicije bodo večje na področjih, ki nas zanimajo, lahko bo naše obnašanje tiransko, agresivno dominantno, povečala se bo moč ega – če bomo imeli slabe aspekte. Če bomo imeli dobre aspekte, bo to pokazatelj naše karizmatičnosti, fanatičnost pri borbenosti za pravičnost. Več bo špekulacij z denarjem, dela z vrednostnimi papirji in možnosti dediščine.

Če vas zanima, kako pa bo vplival na vas tranzitni Jupiter v Škorpijonu, se lahko naročite na osebno svetovanje v Ljubljani. Pokličite 031 412 249.