Jupiter v Strelcu se obrača v retrogradno gibanje

V astrologiji je Jupiter predstavljen kot planet sreče, to je planet, ki nam pomaga, da bolj optimistično gledamo na življenje.

Jupitrova retrogradnost se začne 10.04.2019 in bo trajala vse do 11.08.2019!

V tem obdobju se bomo najverjetneje počutili precej reflektivno. Pomeni tudi, da bomo morali pogledati okoli sebe in videti, kateri del naše duše je še ostal ujet v preteklosti. Sprejmite nove priložnosti. Jupiter nam pomaga, da vzamemo tisto, kar nam resnično pripada, vendar nam lahko prevelik ego onemogoči doseči ambicije. Zato bodo v tem obdobju večino padcev čutili tisti, ki so rojeni v znamenju Ovna, Škorpijona in Leva ali tisti, ki imate planet ali več njih v tem znamenju.

Ko bo šlo za romantiko in ljubezen, lahko pričakujete več bolečih izkušenj, predvsem znamenje Dvojčka, Device in Ribi. Čustva se bodo zelo izražala in vsa vprašanja, ki se bodo pojavila, se bodo zdela desetkrat močnejša, kot bi bila drugače. Za tiste, ki morda ne poznate vpliva Jupitra, je planet, ki ima številne nasprotujoče si stvari, kot so namen, možnost, optimizem in pretiravanje.

V času retrogradnosti, se bomo učili o sebi in iskali načine, kako priti do notranje sreče. Bolj realno bomo pogledali na naše življenje in poskušali ugotoviti, kje nam kaj manjka in kakšne spremembe je treba narediti, da bi prišli do boljšega počutja tako psihično kot fizično. Ne pretiravajte in ne poskušajte biti nekdo, ki niste. Vzamite si več trenutkov za dihanje, ko bo potrebno, kar vam bo pomagalo, da ostanete stvarni. Retrogradnost prihaja z dobrimi in slabimi energijami, od nas pa je odvisno, kako bomo v tem času delovali ali pa bomo namesto akcije vse skupaj ignorirali.

Ljudje, ki delajo na energetskem nivoju, lahko postanejo preveč pohlepni in vsevedni. Fiksna zvezda Lesath je prav tako igrala pomembno vlogo v tem obdobju retrogradnosti (stoji na 23°40`LESATH – prinaša ostrino intelekta in določeno modrost, ki uvidi neprijetne zadeve in ljudi. Pri slabi postavitvi nakazuje na nesrečne slučaje ali operacije in to najpogosteje slepega črevesa, debelega črevesa ali hemeroidov). Prinaša tudi malo več konfliktov kot si jih večina želi. Pomembno je, da imate to v mislih, saj bi lahko drugače doživljali neprijetne, morda tudi obupne situacije. Zaradi te fiksne zvezde lahko pride do povečanja števila nesreč ali drugih stvari.

Dokler traja retrogradnost, je lenoba prepovedana. Imeli bomo polne roke dela. Ta planet nas aktivira in nas vsak dan spomni na naše sanje in življenjske namene. Po drugi strani nas lenoba blokira, tako izgubljamo motivacijo in se ne uresničujemo!