Kakšne so lastnosti vijolične barve?

VIJOLIČNA BARVA je barva zdravja in vedenja, je energija energij, združuje nebo in zemljo. Simbolizira prehod v harmonijo nasprotij, med poznanim vsakdanjikom in neznanim, srhljivim svetom duhov in demonov. Mnogi ljudje ne prenesejo vijolične barve ravno zato, ker ima visoko frekvenco energije.

Ta barva zelo dobro čisti misli, uravnoveša čustva in ima zelo pozitiven vpliv na molekularno strukturo telesa. Blagodejno vpliva na duševne in živčne težave, zmanjšuje pretirano čustvenost, uravnoveša harmonijo in ravnovesje v organizmu in nadzoruje pretirano lakoto, vzpodbuja delovanje vranice, olajša delovanje živčevja ter limfnega in srčno-žilnega sistema, vzpodbuja navdih in ponižnost, uporablja se za zdravljenjem meningitisa, mentalnih bolezni, revme, išiasa, bolezni kože, tumorje in težav z mehurjem.

V budizmu so poleg rumenih in oranžnih priljubljena tudi vijolična oblačila/noše. Vijolična je barva hinduizma in feminizma. V feminizmu vijolična simbolizira pravico žensk do moči in enakopravnosti med moškimi in ženskami. Na cerkvenem področju simbolizira vijolična po eni strani škofov položaj, po drugi strani je to barva pokore in posta pred Veliko nočjo in božičem.