Leto OGNJENE OPICE

Leto OGNJENE OPICE  (08.02.2016 do 28.01.2017)

ZA NEKATERE ZANIMIVO, ZA VEČINO NAPORNO LETO, saj bo to kitajsko leto, leto YANG energije

 

Opica je znani oportunist: gospa Sreča ji kar naprej trosi darove, stalno ji ponuja nove možnosti in bistra Opica jih večinoma tudi izkoristi.

V splošnem lahko pričakujemo razburljivo, dinamično in zabavno leto, polno presenečenj, novih začetkov, saj je opica duhovita, inteligentna in iznajdljiva žival.

Opica lahko izkoristi šibkost drugih ter si zagotoviti prednost, kar pomeni, da je odlična prevarantka. Prav zato bo leto 2016 polno vzponov in padcev ter takšnih in drugačnih presenečenj.

Opica je zelo poskočna žival – tako v kitajskem zodiaku, kot v naravi. Zelo je radovedna, hitro dojema in se prilagodi vsaki situaciji, zato se izvleče iz skoraj vsake zagate; je tudi odličen strateg in trgovec. Vendar se za to predrzno fasado skriva negotovost in želja po priznanju.

Veliko bo ekstravagantnosti, živahnosti, duhovne razgibanosti, inteligence in navdušenja. Hitro se bomo vznemirili in velikokrat »ustrelili mimo«. Razum bo oster, dobro se bomo verbalno izražali in znali se bomo izmazati iz neprijetnih situacij. Domiselni bomo in našli bomo presenetljive rešitve za vsakdanje težave.

Ogenj velikokrat reagira kolerično in fanatično, zato lahko pričakujemo, da se bodo konflikti naslednje leto nadaljevali. Ker opica v sebi skriva tudi druge elemente (poleg kovine še vodo in zemljo), bodo konflikti najpogostejši v vodi (rak, škorpijon in ribi) in zraku (dvojčka, tehtnica in vodnar).