Merkur prehaja v znamenje Strelca

Merkur prehaja v znamenje Strelca 05.11.2017, čas je pravi za gibanje uma in telesa!

Merkur tako vstopi v Jupitrovo naravno deveto hišo horoskopa. Živo srebro (Merkur) v astrološkem simbolizmu predstavlja naš um ali racionalen del osebnosti. Označuje naš način razmišljanja, učenja in spominjanja, pa tudi naš način komuniciranja. Ker je Merkur planet v astrologiji doma v znamenju Dvojčka in Device, je astrološko rečeno v znamenju Strelca v izgonu, kar pomeni, da svojega bistvenega pomena ne more na ustrezen način predstaviti. Izgnanstvo v astrologiji pomeni, da so planetarne značilnosti najmanj v skladu z naravo in simboliko planeta.

Strelec je znamenje, kateremu vlada Jupiter, ki je v nasprotju z Merkurjem, saj simbolizira več področij uma, kot so elastičnost mišljenja, globalno dojemanje stvari in odkrivanje novih načinov reševanja istega problema, ki predstavlja pravo hemisfero naših možganov v sferi razumevanja prostorskih odnosov, domišljije in sinteze. Skladno s tem Merkur simbolizira pomen nečesa, medtem ko Jupiter simbolizira pomen. Ko Merkur potuje skozi znamenje Strelca, se je potrebno vprašati: “Kako lahko izboljšamo svoje znanje?” in ugotoviti, kaj je namen tega, kar vemo, za kar najbolje izkoristimo naše znanje, da bi bilo naše življenje boljše. Tako bomo lahko razširili meje našega uma in naše izkušnje o sebi in svetu, ki nas obkrožajo.

Tranzitni Merkur bo ostal v znamenju Strelca zelo dolgo, vse do 11.01.2018, saj bo vmes še retrograden (03.12.2017 do 23.12.2017). Saj tranzit Merkurja bo povezan s tem, da bomo hoteli biti povsod in vse nas bo zanimalo. Sklepali bomo nova znanstva, vključujeli se bomo v organizacije, na vse načine skušali poskrbeti za dobro duha in telesa. Privlačilo nas nekaj novega; zanimamo se bomo za dogodke, trače, novice. V bistvu bomo bolj razmetavali svojo mentalno energijo. Zaradi tega se nas bo hitreje lotila nervoza in živčnost. Naše mišljenje bo kaotično in hitro bomo postaneli razdražljivi.

Pomembno! RETROGRADNI MERKUR (03.12.2017 do 23.12.2017)

Popolnoma neprimerno za nove začetke. Praviloma v tem času ljudje še sami ne vemo, kaj hočemo. Orientacijske točke, ki smo jih bili navajeni upoštevati v službi ali v medsebojnih odnosih, se pospešeno spreminjajo, zato se v tem obdobju na okolico ni več mogoče zanesti. Tako so dogovori, ki jih sklenemo v obdobju retrogradnega Merkurja, podobni hišam, zgrajenim na pesku – v kratkem času jih je treba tudi razdreti. Pogosto je to povezano s hitrim spreminjanjem pravil igre in zato kakršnikoli dogovori, sklenjeni v tem času, kmalu več ne morejo slediti dejanskim potrebam. V tem obdobju tako vsi veliko težje komuniciramo, smo nezadovoljni in se težje izražamo na vseh področjih, možni so zastoji na plačilnem nivoju ipd. Ta planet je namreč zadolžen za sporazumevanje in izmenjavo, vlada našim mislim, govoru in pisanju (pošta, telefon, svetovni splet, računalniki, množična občila, prevozna sredstva, transport, posredništvo, storitve, trgovina….). Čas retrogradnega Merkurja lahko s pridom izkoristite za inventure, pospravljanje pisalne mize, opravljanje zaostalega dela, dokončanje nezaključenega šolanja, obnavljanje dogovorov in projektov ter prodajo rabljenih stvari.