Mlaj ali mlada Luna v Tehtnici

Mlaj ali mlada Luna v Tehtnici 19.10.2017 ob 21.12h

Luna in Sonce v znamenju Tehtnice govorita o najpomembnejšem in najglobljem odnosu – s sabo. Vsi ostali odnosi pa se zrcalijo v njem. Energija tega mlaja prinaša nove priložnosti, nove začetke ter tudi izzive pri iskanju ravnovesja v naših odnosih ali pa na splošno v našem vsakodnevnem življenju.

Čustvena potreba po pravični interakciji med ljudmi bo poudarjena. Tekom celotnega Lunarnega cikla bo treba želje, potrebe in ambicije na vseh področjih (ljubezen, delo, kariera, družina, prijateljstva itd.) usklajevati s potrebami in željami drugih! Ne napihnite preveč svojih želja, pričakovanj in ne zahtevajte od drugih da le-ta izpolnijo! To bo prineslo zgolj konflikte ter pri mnogih ljudeh občutek nepravičnosti ter “ne-fer igre”. Ta negativna manifestacija se zna zlasti pokazati ob Luninem kvadratu s Plutonom, dan pred mlajem, zato previdno.

Izkoristite energije mlade lune, vpliv Jupitra ter z optimizmom ter dobro voljo iščite nove oblike rasti, udejstvovanja ter povezovanja v lastnih odnosih. Zavzemajte se za večjo pravičnost in ravnovesje v svojem socialnem okolju, nikar pa le-te ne rušite z nerealnimi željami in pričakovanji lastnega ega. Pozorni moramo tudi biti, da se ne ujamemo v past delovanja ‘za druge’. Prav in priporočljivo je, da pomagamo drugim, ni pa priporočljivo početi stvari namesto drugih, razen, ko nas sami prosijo in res ne zmorejo. Pa še to se nanaša bolj na fizične zadeve, čustvene in psihološke spremembe pač lahko opravimo samo sami. (Tukaj seveda govorim o psihično in fizično zdravih ter socialno opolnomočenih posameznikih). Po drugi strani pa lahko vzamemo malo distance, poskušamo videti, kaj je pri nas samih takega, kar lahko povežemo s tem, kar nas moti pri drugih. Ko najdemo svoje šibke točke lahko najdemo tudi rešitve zanje, kajti tam skrivamo psihološko energijo in čustveno energijo za spremembe, ki jih najbolj rabimo. Zato tudi rabimo odnose, da nam pokažejo kje in kako lahko kaj nadgradimo, spremenimo in kako ukrepamo.

Tranzit mlade Lune bo najmočneje vplival na ljudi rojene v znamenju Tehtnice, Kozoroga, Raka, Ovna, čutili pa ga boste tudi tisti ki imate pomembne planete in astrološke točke v teh znamenjih.