Retrogradna Venera bo preizkušala naše odnose

Venera je planet vrednot, partnerstva, lepote in je znanilka ljubezni. Je poznana kot boginja ljubezni, lepote, spolnega poželenja, strasti in zaščitnica zaljubljencev. Pomaga krepiti dolgotrajne partnerske odnose, ki temeljijo na strasti in razumevanju. Velja za najlepšo boginjo. Uči nas, da naj bodo partnerski odnosi zgrajeni na temeljih razumevanja in strasti, saj eno brez drugega nima pomena. V partnerstvu rabimo tako pogovore in dialog, kot prepletanje življenj in telesno ljubezen. V takšnem odnosu namreč lahko ozdravimo bolečine in rane, ki izvirajo iz naših odnosov. Simbolika planeta nas uči, da moramo imeti najprej radi sebe in svoje telo, da se lahko odpremo in zaživimo v ljubezni ter da lahko ljubimo druge.

Vsakih 18 mesecev se giblje retrogradno, v enem znamenju pa je od 24-26dni. Svojo retrogradno pot začne 03. marca 2017 na 13° Ovna in se 14. april 2017 ponovno obrne nazaj v direktno gibanje.

Zakaj bo ta čas za vsa partnerstva tako zelo pomemben?

Zato, ker je pred vami je čas, ko se boste zagledali tako ali drugače v svoje partnerske odnose. Retrogradna Venera bo namreč preizkušala vaše odnose, predvsem če in ali imate v njih zgrajene temelje, koliko in kako ste predani in kakšne so vaše vrednote.

Večino časa bo Venera retrogradna v znamenju Ovna, vse tja do 3. aprila, zato bomo prvenstveno fokusirani bolj nase, na svoje ljubezenske potrebe in videli sebe v odnosih, kaj je nam pomembno. Venera v Ovnu je zelo prvinska, hitro se zaljubi, zlahka osvaja in naklonjenost do drugih brez zadržkov pokaže. To sebično Ovnovsko potrebo, koliko smo vredni, koliko se cenimo, poiščimo sedaj v fazi Venerine retrogradnosti pri sebi. Kajti po 3. aprilu, ko se bo zopet pomaknila nazaj v znamenje Ribe, kjer se dobro počuti, kjer je lahko zelo romantična, sanjska in preveč zaupljiva, se nam lahko ponavljajo romantične zgodbe brez podlage.

Stopnja čustvenosti bo velika, stopnja naivnosti visoka, zato lahko hitro doživimo grenko izkušnjo. Vedno iste napake prinesejo iste stare vzorce in iste bolečine. V tem obdobju se tradicionalno odsvetujejo poroke, novi zmenki in vzpostavljanje novih ljubezenskih zvez, prav tako tudi večja finančna vlaganja in tveganja, posojanje denarja in pretirano zapravljanje. Če se nahajate v zahtevnem čustvenem odnosu, se v tem času osredotočite na njegove pozitivne plati, bodite potrpežljivi z ljubljeno osebo in ne sprejemajte pretiranih odločitev, ki bi jih kasneje lahko obžalovali. Za obdobje retrogradne Venere je značilna tudi nostalgija, ki se lahko poloti predvsem tistih, ki pogrešajo močno ljubezensko povezanost, ki so jo morda nekoč z nekom imeli.