Retrogradni Merkur v Biku in nato še v Ovnu

Retrogradni Merkur v Biku v elementu zemlje od 09.04.2017 do 03.05.2017

 

Retrogradnost začne v znamenju Bika in se nato vrača v znamenje Ovna! V času retrogradnosti namreč tok energije planeta ni enakomeren, s svojim spremenljivim dotokom energije pa vpliva prav na področja, ki jim vlada, torej komunikacijo, miselne procese in mentalne energije na splošno. Ker je v tem času dotok energije planeta spremenjen, je njegovo delovanje veliko pasivnejše in v smislu vpliva na človeka in njegovo delovanje obrnjeno v njegove notranje mentalne procese.

Ne pozabite, da je veliko odvisno od vas in vaše interpretacije. Razmislite, kaj za vas pomeni dokončati stvari, katere odločitve so resnično nove? … So res nove ali se razvijajo kot posledica starih? Ključ do rešitve katerekoli težave v obdobju retrogradnega Merkurja najdete v sporočilu elementa, v katerem se zgodi retrogradnost. ZEMLJA – BIK Poudarek je na praktičnosti. Bodite pozorni na dan, čas in proračun.

Zdaj je naš intelekt malo manj okreten. Včasih trmoglavimo in si ustvarimo (nepravo) mnenje, ki ga potem trmasto zagovarjamo, zgolj zato, ker Merkur v Biku pač ni tako spreten in ne dela hitrih, a ostrih sodb (kot npr. v Ovnu ali Dvojčkih). To pomeni, da misli težko spravimo v povezano celoto. Smo pa zato bolj praktični pri delu materialne narave.

Vse do 20.04.2017 bo v znamenju Bika, nato pa vstopa nazaj v znamenje Ovna, kar pa ima drugačen pomen in energijo.

_ _ _ _ _ _ _ _

Pa poglejmo, kaj nam pove retrogradni Merkur v Ovnu, ki bo vse do 03.05.2017.

OGENJ – OVEN

Bodite kreativni in pogumni.

Iščite nove, inovativne in drzne rešitve. Naše komuniciranje vsebuje precej nestrpnosti. Ob pikantnejših polemikah in pri žolčnejšem argumentiranju pa je možen celo kakšen pretep. Hitro se naveličamo začetega dela, zato pa zelo dobro improviziramo. V tem obdobju se skozi dan premikamo veliko bolj energično in hitreje kor sicer, vsakodnevne stvari pa opravljamo lažje in lahkotneje. Merkur je prešel v znamenje Ovna in nam vsiljuje strog, vojaški tempo in zahteva disciplino. Velika tekmovalnost bo vladala med informatiki, programerji, dizajnerji, ki ustvarjajo nove rešitve in ideje. Za posel se ni potrebo v tem obdobju bati avtomehanikom in vsem drugim tehničnim serviserjem.

V vsej tej naglici še posebej ne pozabite na previdnost v prometu!

Vzemite si čas za umirjenost in uživanje v vsebinah, ki jih imate radi. Obdobje je primereno za lepšanje vašega doma ali okolice, sajenje cvetja, pripravo vrta, preživljanje časa v naravi in povezovanja z materjo zemljo, ki nas hrani in skrbi za nas.

Močna stran Ovna je seveda tudi hedonizem, zato bo potreba po lepoti, nežnosti in ugodju močno izražena.