Sonce bo vstopilo v znamenje Raka

Sonce bo vstopilo v znamenje Raka 21.06.2017 in bo ostalo v tem znamenju do 22.07.2017

Čeprav ni v vaši naravi, lahko prenehate biti potrpežljivi, ko je treba, in naredite tako bliskovit rez, da ni nikomur nič jasno. To vam lahko da odgovore na marsikatera vprašanja, ki jih v prvi polovici leta niste dobili. Strastno, a včasih tudi napeto bo v juliju. Imeli boste več kot dovolj idej, kako preživljati čas v dvoje, le ta dvojina se vam bo kar naprej izmikala. Dejstvo pa ostaja, da so Raki zelo muhaste narave in nepredvidljivih razpoloženj, ki jih lahko v enem dnevu ali eni uri zamenjajo dvajsetkrat.

Vašemu znamenju vlada Luna, ki svojo podobo neprestano spreminja, kar seveda v svojem bivanju in delovanju najbolj od vseh znamenj občutijo ravno Raki. Luna pa je pravzaprav naša dediščina iz preteklosti, naše pretekle navade, način obnašanja in čustvovanja, ki smo jih prinesli v to življenje in se v otroštvu najmočneje izražajo in dodobra utrdijo v nezavedne programe ali vzorce iskanja ljubezni in varnosti. Ti vzorci nam lahko omogočajo sproščenost in zaupanje v odnosih ali pa nas omejujejo pri vzpostavljanju intimnih povezav. Premagovanje podzavestnih čustvenih vzorcev pa v življenju zahteva najprej zavedanje le-teh in nato delo na vseh treh nivojih, telesnem, čustvenem in zavestnem nivoju. Vendar to je edini način, da v življenju občutimo pravo ljubezen, zaupanje in predanost v odnosih, kar je naša temeljna potreba.

Proti koncu junija se bližamo čutnemu mlaju v znamenju Raka. Barve in energija Raka je že močno zastopana, saj imamo v njem kar tri planete. Sonce v Raku spoštuje družinske korenine in tradicijo, Marsa v Raku, ki predstavlja precej zadržano, ponotranjeno seksualno energijo, ki se navzven izraža kot čustveno pogojena »akcija« in še Merkurja v Raku, ki v naše misli in komunikacijo vpleta čustveno noto. Vsi trije skrbno pripravljajo gnezdo za prihod že nekoliko utrujene Lune, ki bo v soboto ob 04.31 uri objela Sonce (mlaj v Raku).

Živahno bo tudi vaše družabno življenje, kdaj pa kdaj boste morali izklopiti prenosni telefon in nehati preverjati elektronsko pošto, da si boste odpočili. Vpliv Plutona vas bo spodbudil k razčlenjevanju lastne duševnosti, a se mu ne vdajte povsem, saj tvegate, da boste začeli dvomiti o sebi.

Finančni izkoristek bo resda povprečen, a če boste varčni, vam denar ne bo povzročal sivih las. Večji prilivi se obetajo konec avgusta, ko bo Jupiter, ki bo prispel v znamenje Device, ustvaril priložnost za večje zaslužke in še vse do konca leta.

Čas bo, da se popolnoma sproščeni in varni potopimo v sebe in svoja notranja občutja, začutimo svoj notranji glas, ki nam bo ponudil odgovore, kako naprej. Čas je, da nežno spustimo vse, česar ne potrebujemo več. Podprle nas bodo usklajene notranje energije, na nebu se bo zarisalo nekaj lepih planetarnih kombinacij, ki bodo skozi simboliko naših energijskih centrov oziroma čaker usklajeno podprle naš notranji mir in povezanost. Zato odprimo svojo srčno čakro in brez zadržkov sprejemajmo, ljubimo in dajajmo brez pričakovanj.