Sonce je vstopilo v znamenje Bika 19.04.2017

Sonce je vstopilo v znamenje Bika 19.04.2017 in bo ostalo v tem znamenju do 20.05.2017

Bik je drugo zodiakalno znamenje elementa zemlje, ki mu vlada Venera. Za razliko od predhodnika Ovna, ki ga skozi življenje nosi veselje do “igre”, je Bik obseden z materialnimi nagradami, ki mu jih prinašata trud in delo.

Nagnjeni boste k trmi, prav tako ne boste marali sprememb katerekoli vrste. Lahko boste tudi zelo ukazovalni ali molčeči o svojih občutkih ali oboje. Če bo karkoli zahtevalo dodaten napor ne boste niti poskusili s tem. Vendar pa, ko bo šlo za zaščito vaših otrok, boste napravili še dodaten napor. Kar boste imeli enkrat za svoje, ne boste izpustili ne zlepa ne zgrda, pri čemer se boste zanašali tudi na svojo legendarno trmo. Sami trdite, da vam lastnina daje občutek varnosti in mirnosti, za druge pa zaradi tega velikokrat veljate za nepopravljive materialiste. Resnica je nekje vmes – ste materialisti, vendar skrajno zanesljive in stabilne osebnosti, ki nas nikoli ne pustijo na cedilu. V tem obdobju se pripravite na senzualna popotovanja v svet erotike in seksa, od katerih se vam bo kar bliskalo. Venera, ki je planet ljubezni in hkrati vlada znamenju Bika, zares pride do izraza v najlepši luči.

Če se boste odločili za hujšanje bo vse skupaj potekalo bolj počasi, vendar veliko bolj zanesljivo. Kaže se izredna vztrajnost, vaše prehranjevalne navade bodo bolj zdrave, saj vas to področje veliko bolj zanima. V tem času vam priporočam, da uživate čimveč hrane modre in vijolične, a tudi oranžne barve (korenje, marelice, mango, pomaranče, grenivka, ananas, melone, banane, med, mlada koruza). Jedi oranžne barve pomagajo pri pomanjkanju energije, stresu in utrujenosti, saj dajejo organizmu hiter energijski sunek. Ko gre za pijačo, je priporočljiv čaj iz preslice. Vaša prehrana mora vsebovati dovolj žitaric. Nujno bi se morali izogibati sladkarijam in polnim omakam. V tem obdobju boste pravi gurmani, ki radi posežete po dobri hrani, zato je priporočljivo, da se omejite tudi pri količini hrane.