Spomladansko enakonočje ali astrološka pomlad

Ko Sonce vstopi v znamenje Ovna 20.03.2018, nastopi enakonočje ali ekvinokcij, ki je v astronomiji in geografiji dan, ko je Sonce na nebu navidezno natančno nad ekvatorjem. To je pojav, ki se zgodi dvakrat letno, in sicer okoli 20. marca pomladno enakonočje, ki je začetek pomladi, ter 23. septembra, ko nastopi jesensko enakonočje in oznanjuje začetek jeseni. V praksi to pomeni, da bo Sonce nad obzorjem natančno toliko časa kot je pod obzorjem in, da sta dan in noč enako dolga. To je čas preboja in spoznanj, ko bomo jezdili na valu energije spremembe, na poti v novo prihodnost. Pomladno enakonočje predstavlja proslavljanje ravnotežja in povezanosti med svetlim in temnim ciklusom leta, med soncem in luno, jangom in jinom, ognjem in vodo. In iz te dinamične združitve se rojeva novo življenje. Začenja se obdobje rasti. Pomlad je letni čas v katerem udejanjamo stvari. Zato se je potrebno znebiti starega in preživetega ter narediti prostor za novo.

Ko Sonce prehaja znamenje Ovna, se moška energija Marsa meša s Sončevo, kar nam bo dalo še dodatno energijo. Tako da bomo v tem času bolj aktivni, tudi bolj nagnjeni k nepotrpežljivosti in jezi. Vse bo moralo iti tekoče in vse bo moralo biti izvedeno takoj. Oven je borec, tako dobesedno in v prenesenem pomenu. V tem času bomo bolj samozavestni, a tudi trmasti in ozko misleči. Prenagljenost jih lažje privede do napak. Ovni delajo veliko napak. Ker bomo impulzivni in imeli ostre reakcije, bomo mislili, da ne rabimo časa za premislek. Pogosto bomo delali stvari, ki jih kasneje lahko obžalujemo… samo zato, ker bo naše reakcije podžigala še Marsova energija.

Boginje Ostara, je boginja pomladi in plodnosti. Ostara predstavlja pomladno vitalnost in energijo in zmožnost prenove. Ena izmed variacij njenega imena Eostara se je počasi preoblikovalo v moderno ime za praznik v tem času Easter oziroma veliko noč. To je čas, ko se dokončno prebudimo iz zimskega spanca in postanemo bolj pozorni in aktivni. V tem času je ključno, da ste prisotni tukaj in zdaj, da ste jasni glede tega, kdo ste in zakaj ste tu, kaj je tisto, kar želite od življenja. Pomaga vam pri uresničevanju novih idej, pri zanositvi, manifestaciji želja v pomladnem obdobju, odpuščanju starega in priložnostih, ki so potrebne za življenjske spremembe. Simboli, ki so povezani z boginjo so: jajca, zajec, narcise in peresa. In ker so pred vrati tudi Velikonočni prazniki, vam je zdaj jasno tudi od kod tudi vsa simbolika, ki jo uporabljate za na bogato okrašene mize v tem času. Povežite se z njo tudi, ko urejate svoj dom, pri spomladanskem čiščenju in krašenju vašega doma, takrat, ko želite spustiti Svetlobo in nove barve v svoj dom. Ko počistite, pa lahko darujte boginji Ostari šopek pomladnega cvetja in spustite svetlobo in sonce tudi v vašo Notranjost. Vse to, bo pomagalo pritegniti nove priložnosti v vaše življenje, saj bo dvignilo vašo energijo in na splošno počutje.

Ostara je eden od simbolov zraka in je simbolično povezana z vzhodom in mentalnimi močmi. Meditirajte na začetke, na vzhod, na zrak ali na jutranjo zarjo. Privoščite si dolge sprehode v naravi in se povežite z vilinskim svetom. Ustvarite si oltarček, na katerem boste počastili to energijo in jo vnesli v dom. Uporabite kristale močnih barv, kot so ametist, roževec, akvamarin, kalcit in citrin; pobarvana jajca; semena ali riž; pero in dišeče palčke; ptičke in zajce; pomladno cvetje.