Astrološka znamenja in občutljiva mesta v ljubezenskem odnosu

Seks je eden od devetih razlogov za inkarnacijo, vendar sem ostalih osem že pozabil. (Henry Miller)

 

 

 

 

 

 

 

OVEN

Živčni končiči na glavi in obrazu so najbolj občutljivi. Vzburili se bodo, če jih boste narahlo trepljali po čelu ali se poigravali z njihovimi lasmi. Tudi ušesne mešice so občutljive, lahko jim zasopete v uho.

BIK

Grlo in vrat; drsite počasi z dlanjo po vratu, ga/ jo poljubljajte, lahko jih dražite tudi z nežnimi ugrizi po hrbtnem delu vratu.

DVOJČKA

Najobčutljivejši deli telesa so dlani in roke; poljubljajte jim roke ali sesajte prste in to vsakega posebej. Zelo so občutljivi tudi notranji deli rok.

RAK

Najbolj jih vzburja nežno, globoko poljubljanje, vendar so najbolj občutljive njihove prsi, posebej draženje bradavic.

LEV

Občutljiv je njihov hrbet, vse do trtice; nežno praskanje po hrbtu velja za njega; njo poskusite vzburiti teko, da ji z nečim mehkim počasi drsite navzdol proti križu, lahko tudi z mehko krtačko.

DEVICA

Področje med mednožjem in spodnjim delom trebuha, je zelo občutljivo. Vznemirljiva bo tudi masaža po trebuhu, v smeri popka.

TEHTNICA

Križ in zadnjica; zelo jim odgovarja, če jim boste zadnjco objemali, jo treplajali ali jo igrivo ščipali.

ŠKORPIJON

Najobčutljivejši del telesa so spolovila. On se vzburi že, če si obleče ozke hlače, ona pa, če prekriža nogi in jih v tem položaju malce premika. Oba zelo vzburja oralno draženje spolovil.

STRELEC

Moški se odzivajo na erotične dotike bokov in stegen, pri ženskah so tudi lasje ( igrajte se z njimi, ščetkajte jih, nežno vlečite ); notranji del stegen in rahlo drsenje z jezikom po predelu med koleni in mednožjem.

KOZOROG

Obema odgovarja masaža, ki se prične na križnem delu hrbtenice in se z lahkimi udarci nadaljuje navzgor po obeh straneh hrbtenice; kroženje z jezikom po vratnih vretencih; zelo občutljiva mesta so popek, zunanji del kolen in podpazduhe.

VODNAR

Občutljivi deli so gležnji in meča; z dlanjo lahko nalahko drsite po gležnjih in mečih navzgor; vsi dotiki pa morajo biti nežni, ker jih vse drugo odbija.

RIBI

Stopala so občutljiva, zelo jim prija nežna masaža in ljubkovanje pet in nartov ter sesanje prstov; Ribe postanejo za spolne užitke še bolj dojemljive, če si pred ljubljenjem zmočijo stopala.

 

V astrologiji je povezan s seksom in ljubeznijo tudi planet Mars (energija, fizični nagon, penetracija), planet Venera (naše želje, odnosi z drugimi, kaže mesto uživanja, naše vrednote  in planet Pluton, ki je sam po sebi nespolen, kot ameba. V kombinaciji z drugimi planeti in v aspektih z njimi, lahko kaže na obsesije, je planet začetkov in koncev, transformacije, seksa, nasilja.

Mars, bog vojne in Venera, boginja ljubezni, sta imela otroka z imenom Eros. Ko je Eros odrastel, se je zaljubil v Psiho in njun edini otrok se je imenoval Užitek. Poglejte to simboliko, spoj erosa in psihe.

Glede na elemente lahko tudi vidimo, kako si znamenja v ljubezni pripadajo. Najbolj si odgovarjajo ognjena in zračna znamenja, usmerjena so v bodočnost in so pripravljena eksperimentirati in zemeljska in vodna znamenja, živijo bolj v preteklosti, so bolj pasivna, konzervativna. Če imamo kombinacijo ogenj-zemlja, se lahko kasneje v skupnosti pokaže, kako ogenj zemljo sežge, zemlja pa ogenj ugasne, zaduši. Če je kombinacija ogenj-voda, se lahko kasneje pokaže, kako ogenj vodi spremeni agregatno stanje, lahko spremeni v paro, voda pa pogasi ogenj. Pri kombinaciji zrak-zemlja je veliko prahu, nesposobni smo videti in je zelo boleče.

Ko v astrološki karti gledamo partnerski odnos, moramo obvezno vzeti pod drobnogled tudi poleg vsega še 7. hišo. Odkriva nam, kaj pričakujemo od ljubezenske zveze. Raziskave kažejo, če se poročimo ali začnemo živeti v skupnem gospodinjstvu pred 29. letom starosti, si izberemo partnerja/ko po 4. ali 10. hiši ( pravimo ji tudi starševska os ), po 29. letu pa imamo več možnosti, da se poročimo ali izberemo partnerstvo po zgledu 7. hiše.

Koga ljubijo moški, pokaže njegova Venera (fizična privlačnost) v moškem horoskopu, kako se moški obnaša, pokaže njegovo Sonce, s kom se poroči pa pokaže njegova Luna. Pri ženskah pokaže njihova Venera v horoskopu, kako reagiramo in kako ljubimo, všeč jim je moški, kot ga kaže planet Mars v njenen horoskopu, s kom se bo pa ženska poročila, pa bo pokazalo njeno Sonce in to samo, če se bo poročila do 29-30 leta. Vse kasnejše veze iščemo po vzoru 7. hiše.