RETROGRADNI MERKUR v znamenju Tehtnice

RETROGRADNI MERKUR v znamenju Tehtnice, obdobje od 17.09.2015 – 09.10.2015

Če boste natančno načrtovali svoje aktivnosti, se boste lahko njegovemu vplivu v precejšnji meri izognili. Čas retrogradnega Merkurja je torej dober za poglobitev vase, neke vrste notranje pospravljanje, kot tudi za dokončanje starih, nepredelanih vzorcev, še posebej tistih, ki so povezani z našim čustvovanjem.

Naš proces komunikacije bo usmerjen predvsem navznoter, kar pomeni, da bomo svoje misli težko ustno izrazili oziroma traja več časa, da jih bomo ubesedili in povedali na glas. Veliko lažje bomo pisali, fotografirali ali slikali in tako svetu pokazali, kaj čutimo in o čem razmišljamo. Marsikdaj se bomo zato počutili nerazumljeni in drugačni.

V dneh retrogradnega Merkurja naj bi se posvečali predvsem popravkom, revizijam, raziskavam, počitku in regrupacijam. Prav tako je retrogradni Merkur odličen za čiščenje vseh vrst nereda, reorganizacijo in dokončanjem papirologije, ki je na to že predolgo čakala. Predvsem pa je to idealen čas za ponovno obuditev projektov, na katere smo morda po nepotrebnem pozabili, in srečanja s starimi prijatelji, ki smo jih predolgo zanemarljali.

Merkur v času retrogradnosti opozarja na vplive nesproščenosti, povečane napetosti, saj vlada živčevju. Vlada tudi razgrajevanju sladkorja in maščob v telesu. Ko je Merkur retrograden in če je obenem osebni planet v rojstni karti, v času retrogradnosti operacije niso priporočljive.